Kaip zadejau, dar testukas. Atjungiau 1.3ghz Vtx'a, ir ka sau galvojat- atstumas iki RSSI ispejimo padidejo daugiau, nei dvigubai

Dabar jau esu visiskai isitikines, kad su trikopteriu atkirto radija del 1.3ghz video sistemos... Toliau apverciau kopteri aukstyn papais, ir vel suoliavau tuo paciu kursu- atstumas dar apytiksliai ketvirtadaliu padidejo. Tai is to, ka siandien suzinojau:
1. 1.3ghz video sistema nors ir su LPF mazina radijos atstuma dvigubai (mano kopterio atveju)
2. X8R imtuvo PCB antenos turetu buti montuojamos i virsu, kitaip gavau ~25% atstumo nuostoliu
3. 5db antena performina geriau, nei 7db patch, kuri beje buvo nukreipta tiesiu taikymu, ir vistiek RSSI sokinejo, o pas 5db stabiliai mazejo einant tolyn. 160m uz pastatu su 5db jau buvo riba.
4. DIY bi-quad antena yra is tikruju apie 90 laipsniu saugaus kampo, priklausomai nuo atstumo. Mano atveju (fotkeje) uz 160m ir visu tu namu, ir besokant breika roboto stilium 90 laipsniu kampu, as turejau ~40 RSSI. Toliau jau nebejau del punkto nr. 5, nes reikejo eiti link parduotuves.
5. Zmonos sidras ne tik kad neskanus, bet uz jo suvartojima dar ir moralu gaunama.
Tei va, padarysiu dar LOS testuka su ta 1.3ghz video, ir jei nepatiks radijos rysio atstumas, tai gausiu padeti i sali, pakol nusipirksiu Rmilec LRS, ir iki to grizti atgal prie 5.8ghz. Del tu ~25% atstumo nuostoliu del antenu montavimo, tai nesiruosiu permontuoti antenu, nes darant V i virsu, tai tiesiog prasosi kas nors sulauzoma prie geros morkos...