|
Po šiek tiek laiko galima reziumuojant drąsiai pasakyt - man karboniniai propai labai patiko, rekomenduoju. Priežastis net ne ta, kad tereikia šiek tiek pabalansuot ir jau galima skrist, net ir ne svoris. Priežastis kur kas rimtesnė - tvirtumas! Kai EPP reikia keist po pirmo susidūrimo su šakomis (tiems, kurie tanke ir po praeitam puslapyje nagrinėtų temų vis dar nesupranta - "tinkamumas" skrydžiui pas visus skirtingas, vieniems kliūva ir mažas įdubimas, kitiems "bile zyzia ir gerai", nesvarbu kad copteris kratosi ore), carbon-filled nylon arba glass-filled nylon trūkinėja po susidūrimo su šakomis - tai karboniniai viską atlaiko ir dar geriau - "nukerpa" kliūtis. Paskutiniu metu netgi savu noru dariau nesamones smulkindamas lapus, nardydamas tarp medžių - dzin smulkios šakos, susismulkina ir skrendam toliau. Paprasti propai greičiausiai neperkirstų šakos, tai toks bandymas baigtųsi crashu. Aišku, dauguma pasakys "o kam man tokios nesamonės su lapų kapojimu", aš atsakysiu "kiekvienas smaginas kaip kas išmano" ;-)
Žodžiu, pagaliau sugebėjau nulaužt vieno propo galiuką, kas irgi yra gerai - ne visas trūko perpus, o tik dalis (nuo smūgio į akmenuką greičiausiai - sugebėjau saugiai nusileist, kas irgi nebūtų įmanoma, jei propas būtų lūžęs perpus). Turint omeny kiek jis atkentėjo - labai neblogai ;-)
(sunku suprast proporcijas - bet tai kad kito objektyvo po ranka tuo metu nebuvo, čia trūksta kokių 2mm nuo galo). Užtat su tokiais propais galima montuot kompozicijas tema "atspėk, kuria kryptim praskrido copteris" ;-)
_________________ Nerašykit man žinučių - čia nelabai būnu. Ieškokit kitais keliais...
|