|
RS'ui kazkada gaminau Mobius skycrane sistema, prisirpo reikalas sau paciam pasigaminti. Tik pas mane nebus mandru reguliuojamu kameros kampu. Naudojau vietomis padzigubinta GF, 10mm karbono triuba (prikista putos kad nerezonuotu), ir is sumalto 500 dydzio helio isimta swashplate, kuria isardziau, paskerdziau islengvinimui, ir vel surinkau. Swashplate vietoj kokio tai numirusio motoriuko pasirinkau todel, kad ji turi labai platu guoli, kas labai sumazina laisvumo eiga, del kurios galimas jello atvejis.
Turiu paskersta Mobiusa, bet prie jo reik dar padirbeti, tai naudosiu RunCamHD:
Nudazyta, surinkta, sumontuota su zipikais. Kitam gale gavau deti dideli varzta, kad sistemos CG butu per guoli, kitaip kopteris butu sunkiai valdomas del kintamos inercijos ir vis besikeiciancio CG.
Visa sistema sveria beveik 200gr ir mano AUW patapo 960gr. Buvau nustebes, kad pakelus i ora kopteris dar skrenda... Nera aisku galios pertekliaus, bet skrenda, kaip paprastas kopteris. To video padarymui uzteks:)
Pasokdinus kieme ir patestavus apsidziaugiau, kad nera jello. Reiks dar prie greicio paziureti ir biski patiuninti PIDus. Turejau sumazinti P iki 2.4 ir 2.6, kai be sistemos (beveik) tiko ir stokiniai. Pries skrydzius dar palenkiau kamera aukstyn. Sakyciau taip gerliau ziuresis, kai nesimato pacios sistemos, bet vistiek matosi visas kopteris ir likes vaizdas ekrane.