GPS veike, kabojo hold rezime, RTH buvo ijungtas fail-safe rezimui ir isbandytas jungiklio pagalba. O kodel jis nenuejo i fale-safe, va cia yra klausimas. Tik po to diskusijose paaiskejo, jog 7 kanalu spectrum imtuvai pasirodo programuojasi, apie ka as pirma karta isgirdau. Sis dalykas uzsiprogramuoja bindinimo metu su trumpikliu, tik dabar tikrai nepasakysiu kaip, reikia ieskotis manualo. Default greiciausiai fail-safe buvo palikti paskutineje busenoje, o NAZA matyt nesuprogramuota taip, kad jeigu niekas nesikeicia kazkuri laika, pereiti i faile-safe.
Patarimas visiems, kas naudoja NAZA - issiaiskinti Nazos fail-safe busena, pagal ka detektuojasi, ir isnagrineti savo imtuva, kas buna kai dingsta signalas. Man paprasciausiai reikejo atlikti bandyma isjungiant siustuva, kai jis yra uz kokiu 20m. Sita dalyka buvau nusprendes atlikti kaip tik po sio skrydzio, pavelavau. Tiesa pasakius, as ji bandziau pries kokius 2-3men, kai dar nebuvo GPS ir sedejo senesne versija, tai kopteris nusileido ant zemes.
Kitas patarimas butu pradedantiems - jeigu pastebejote kazka itartina jog nesivaldo, automatiskai ijungti RTH arba GPS hold ir bandyti mosikuotis siustuvu kad atsistatytu rysys. Jeigu tai buciau padares, kopteris butu sekmingai buves pas mane, nes akimirka rysys buvo atsigaves ir pasigavo mano chaotiska bandyma kazkaip suvaldyti. Taciau as nesupratau kad nebeturiu rysio, nors ir pamaciau jog manes neklauso, netikejau jog tai gali buti uz 100m, patirties stoka.
Dabar linksmoji dalis - isivaizduokite, jog maudotes ezere, gurksnojate alu, arba valteleje zvejojate, ir kazkas nemazo keisto 2.5kg svorio pypsintis nukrenta i vandeni is giedro dangaus