Taigi mano naujas pirkinys varžyboms- Serpent Cobra 811 1/8 buggy.
Pasistengsiu aprašyti kuo plačiau, o tiksliau kuom ši važiuoklė yra unikali, pranašesnė už kitas bei apie komponentus kurie man patiko (arba ne)... Pasistengsiu daryti kuo daugiau nuotraukų (bet ne visada gaunasi tiek kiek norėtųsi). Nuotraukos darytos iš telefono, tad kokybė nebus viena iš geriausiu, bet ir ne iš blogiausiu (8 megapikseliai)...
Dėžė pilną dalių gavau vakar (penktadienį vakare), tad ilgai nelaukęs nusprendžiau skirti šeštadienį modelio rinkimui. Tikėjausi, jog pavyks surinkti greičiau, tačiau kokybiškai atliekant darbą per 12 valandų pavyko surinkti tik labai nedaug (galinę važiuoklę bei keletas centrinių važiuoklės komponentų)...
Štai tokia "dėžutę" parsivežiau iš Utenos (RCQ.lt parduotuvės).
Atidarius pasirodo ne tiek daug jau tų detalių

Viską išėmus iš dėžės.
Centrinio diferencialo maišelis.
Kad neprasisuktu varžtai ir lengviau suktusi visas skyles "padailinau" su sriegikliu.
Liginau diferencialą ant dildės, kad geriau prispaustu ir neleistu tepalo (taip pasišalino ir plastmasės perteklius).
Kadangi visų trijų diferencialų rinkimas panašus, tai surinkau visus ir nedariau ju rinkimo nuotraukų..
Diferencialai yra gan lengvi- sveria tik apie 70 g. Visų diferencialų dantračiai iš kokybiškų medžiagų- jokiu "zausėnsų" neaptikau. Patiko tas jog gamintojas įdeda daugiau atsarginių šaibučių diferencialo reguliavimui (slankiojimui). Taipogi gamintojas įdeda keletą skirtingų tepalų pagal vairuotojo poreikius. Gamintojas rekomenduoja pilti diferencialų klampumą tokį: priekis 5000 vidurys 5000 galas 5000. Aš pasiskaitinėjęs kokius tepalus naudoja kiti Serpent vairuotojai nusprendžiau įsipilti tokią kombinaciją: priekis 5000 vidurys 5000 galas 3000 (tepalų kiekis duotas gamintojo palyginus su kitais gamintojais yra labai didelis, turbūt galima būtų pakeisti visiems diferencialas po 5 kartus naujais tepalais).
Važiuoklės dugnas 4mm storio- simetriškas (kas padeda lengviau susireguliuoti starbox'ą). Ir antras maišelis su vidurinio diferencialo dalimis laikikliais.
Vėlgi man neleidžia sąžinė sukti varžtus nepadarius jiems tinkamo srėgio. Žinoma dvigubas darbas, tačiau tai vėliau atsiperka. Vidurinio difo dėžutė (laikikliai) iš ties mažo dydžio, o stabdžiu sistema dar nematyta (bent man)...
Labai patiko, jog komplektuojamos spyruoklytės, kas padeda greičiau atmesti stabdžius. Dėl užsikirtimo manau, kad niekas neturėjo problemų ir su senesnio tipo stabdžiais, tačiau šis variantas man labiau patinka...
Griežtas gamintojo nurodymas- laikytis matmenų.
Difas užsideda iš viršaus- labai patogus dalykas. Nes bent ant anksčiau turėtų važiuoklių tekdavo dėti pilnai sukomplektuota difą (su laikikliais stabdžiais ir t.t.).
Apie 70 gramų.
Su stambesniu švitriniu pašiaušiau stabdžių diskus (taipogi nusiėmė blizgus paviršius). Žinoma su laiku ir nešlifuojant diskai įgautų tokį pavidalą, tačiau aš pagreitinau ši procesą.
Stabdžių sistemos varžtus ant klijų.
Iš ties naujo dizaino stabdymo sistema, tačiau veikia puikiai o ir reguliavimų gamintojas jai duoda papildomai.
Centrinis difas ir jo laikikliai susirinko labai greitai. Stabdymo diskai pagaminti iš dervos ir stiklo audinio- kas duos didelį jų ilgaamžiškumą bei stabdymo efektyvumą. Kaip priklauso gamintojas komplektuoja priekinį didesnį, galinį mažesnį stabdžių diskus. Diskai palyginus yra gan stori. Stabdymo kelias reguliuojamas labai plačiai, tačiau tai reiks daryt jau trasoje. Tvirtinimas kaip ir daugumos keturi M4 tipo varžtų pagalba...
Antras maišelis su galinėmis važiuoklės dalimis.
Didelis privalumas- komplektuojama standartiškai. Mažai važiuoklių gali pasigirti tokia komplektacija. O perkant tokius reikia palikti nei daug nei mažai apie 60$.
112mm ilgio velenas. Tvirtas ir kokybiškas.
Montavimas guolių bei kitų dalykų.
Įdomus sprendimas viską surenki ir lieka tik įkišti. Kai su kitomis važiuoklėmis tekdavo viska daryti atskirai...
Net 3 guoliai. Cobra 811 patobulinimas nuo pirmos versijos. Deja manualas liko senas ir remiantis juom surinkau su dviem guoliais ir nesigavus prisiminiau jog reikia ir 3 guolio.
Pagal manualą.
Plastmasinės veržlės. Naudojamos plastmasinėms detalėms tvirtinti. Plastmasė iš ties kokybiška- prasukti niekaip nepavyko. O ir svorio išloši. Žinoma vėl darau srėgius.
Ir vėl sriegimas.
Dalių prisukimas. Varžtai ilgi kaip ir turi būti.
Dar vienas įdomus sprendimas- o tiksliau tvirtinimas. Obuoliai (reaktyvinių traukių) tvirtinasi ant šešiakampių veržlių. Labai lengvai įsisuka.
Labai patiko jog šakių tvirtinimai (pačios šakės į kurias kišasi metalai) būna idealiai išlietos- nereikia gręžti, jog jos vaikščiotų be jokiu trukdžių.
Trečias maišelis. Spoilerio tvirtinimas.
Įdomios konstrukcijos tvirtinimas. Tačiau iš ties tvirtas ir mano manymu tikrai jį bus sunku ar net neįmanoma sulankstyti smūgio metu... Kai kitų važiuoklių tvirtinimai linkdavo po keletas gerų smūgių.
Galimybė reguliuoti sparno kampą. Ne kiekviena važiuoklė gali pasigirti tokiu privalumu.
Stambios ir tvirtos traukės. Stambus srėgis. Tikrai nekils problemų su šiais mazgais...
Gamintojo nurodymai.
Pasižiūrime kaip atrodo.
Ketvirtas maišelis. Reaktivynės traukės. Ir keletas galinių važiuoklės dalių.
Galiniai ratų laikikliai. Labai patiko, jog yra skylutės tepti guoliams (nereikia ardyti). Išsukai varžtą įpylei tepalo ir viskas.
Įvorės.
Šiek tiek sutepama.
Vis dėlto kitą šakių galą šiek tiek tenka prasrėgti, tačiau palyginus labai nedaug, nes prieš tai teko tą pati daryti Losi važiuoklei, tai be drėlės nepavyko, šiuo atveju užteko pirštu pagalbos.
Purvo apsaugos taipogi buvo komplekte.
Reaktyvinių traukių dalis.
Reaktyvinės traukės laikiklis.
Guoliukai- nepatikėsit bet statosi kartu su reaktyvine trauke.
Štai kur jų vieta.
Gamintojo nurodymai.
Srėgiam.
Šiek tiek silikono- geriau susitvirtina, nepraleidžia vandens bei purvo.
Keturių M4 tipo varžtų tvirtinimas.
Bendras vaizdas.
Laikiklis- įdomios formos.
Ką gi per 12 valandų kruopštaus darbo pavyko padaryti tik nedidelę dalį surinkimo. Artimiausiu metu sudėsiu kitą dalį (žinoma kai surinksiu). Jei kyla klausimų mielai atsakysiu.