Dabar yra 13 Vas 2026 14:14

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 22 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Siustuvas/Imtuvas (Transmitter)
StandartinėParašytas: 07 Kov 2010 22:38 
Mo
Mo

Sveiki modeliuotojai, esu naujokas sioje srityje, tad noreciau paklausti keletos patarimu. Zinau kad tikriausiai tokiu temu jau buvo daug ir Jums jau galbut tokios pradeda arba jau atsibodo, taciau noreciau paklausti koki siustuva pasirinkti? Naudojausi paieska, temu radau, taciau taip apibendrintai nelabai kas ten ir buvo parasyta, tai pasistengsiu konkreciau aprasyti savo klausima. Taigi planuoju gamintis lektuva is deprono, kitaip tariant foamie, kazka panasaus i http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=372857 Noreciau suzinoti koks valdymas man butu tinkamiausias kainos ir kokybes atzvilgiu, dar reikia kad butu jungtis simuliatoriui? Tikriausiai ieskociau per ebay, nes manau kad ten pigiausia (jei klystu pataisykit). Skaiciau kad geri siustuvai yra Futaba/Spektrum bet ar ne per geri kaip pradedanciam? Noreciau suzinoti keliu kanalu siustuvo man prireiks kad normaliai galeciau valdyti toki lektuva kaip duotame link'e? Gal kas galetu parasyti siustuvu modelius ar kodus pagal ka juos galeciau susirasti? Zinau kad reikes variklio, servu, esc ir tt, taciau nieko net pradeti neapsimoka kol neturiu siustuvo/imtuvo ir nepasipraktikavau ant simuliatoriaus. Laukiu jusu patarimu.

Dekui uz konsultacijas,
Tadas

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Re: Siustuvas/Imtuvas (Transmitter)
StandartinėParašytas: 08 Kov 2010 14:33 
Mo
Mo

Tikrai labai laukiu Jusu patarimu ir pasiulymu apie siustuvo ir imtuvo isigijima :thx

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 08 Kov 2010 17:29 
Modeliuoto
Modeliuoto
Vartotojo avataras

Sveikas. Tau prireiks mažiausiai keturių kanalų valdymo. Kad ir pradedantysis, bet geriau iškart nusipirkti gerą valdymą, kad turėtų daugiau kanalų (jei planuosi konstruoti ir kitus lėktuvus). Iškart gali pasieškot kokio spektrum dx6i, dx7 ar iš futabos kokį futaba 7C, 6EX.

S10 Blast MT|Putinukas

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 08 Kov 2010 19:22 
Modeliuoto
Modeliuoto

na as manau jei nuori kad butu is simuliatoriaus jumktis ir pigesnis valdimas tai imk 35mhz wfly siustuva jis ira 6kanalu ir manau tau uzteks jo nebrangus ir praktiskas :) na man tai jo uztenka :?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 08 Kov 2010 19:26 
Modeliuo
Modeliuo

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 08 Kov 2010 19:29 
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Valdymo iranga yra investicija i ateiti, taupyti cia nelabai verta. Jei nusipirksi koki papigiuka, kurio tik tik uzteks sitam modeliui, o po to sugalvosi ka nors rimtesnio pasigamint, tai turesi problemu. Nauja siustuva pirksi, bus papildomos islaidos. Geriausia iskart pirkti gera, su visomis funkcijomis ir patikimos firmos.

Del modelio, tai cia tau pirmas bus? Turek omenyje, kad ant vandens leistis tikrai nera paprasta, modeliai verciasi, skesta, iranga sukepa :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 08 Kov 2010 20:43 
Mo
Mo

Labai aciu uz patarimus del siustuvo modelio. Kaip jau sakete tai tikrai siustuva reiktu pirkti su vizija i ateiti, taciau dar neesu visiskai isitikines kad modelizmu uzsiiminesiu labai rimtai (rimtai tai cia butu sudetingu lektuvu kontravimas, kad isnaudoti visus ten 7 ar 8 kanalus), tiesiog mano dabartine nuomone butu tokia, kad nusipirkti iranga apsipratimui modeliavime, kad nebutu labai brangi, bet kad ir ne labai prasta (sunkiai imanomas dalykas bet...) su kuria nieko negalima nuveikti. Man noretusi tokios irangos kad butu praktiska pradedanciajam, kad isitikinti ar sis hobis yra man skirtas, jeigu "uzkabliuos" visada galima nusipirkti geresne. Jau pries pora metu skaitinejausi si foruma, bet taip ir nebuvau nusprendes isbandyti pats savo rankomis. Esu inzinerines specialybes studentas, taigi manau gabumu pasigaminti lektuveli turiu, lesu rasiu. Taciau iki siol mano zinios daugiau buvo teorines apie modeliavima, noreciau paversti jas praktika. Jau minejau pirmame poste kad butu didelis privalumas jog pirmasis siustuvas turetu simuliatoriaus jungti. Zmones cia minejo keleta modeliu pradedanciam, eisiu pasidometi jais daugiau. Tikiuosi nepyksite jeigu bus ir daugiau mano klausimu, susijusiu su lektuvo gamyba, tiesiog dazniausiai ieskau per forumo paieska atsakymu, bet nevisada randu, tad tenka paklausti. Jei dar turite pasiulymu apie siustuvus rasykite, visi patarimai laukiami :thx

p.s. pamirsau pamineti jog pradziai tikrai nedarysiu lektuvo kuris leistusi ant vandens, ten tik tokia nuotrauka patalpinta to stc :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 08 Kov 2010 20:54 
Mo
Mo

Sveikas, as turiu si siutuva -> http://tinyurl.com/yhdt7xx , nusipirkau ji pradziai nes dar negalvojau ar siuo hobiu uzsiiminesiu rimtai. Pabandes si siustuva nenusivyliau, valdymas paprastas, toli "traukia" ir siaip man nereikejo siustuvo su ivairiais "pribombasais". Beje yra jungtis simuliatoriui. :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 08 Kov 2010 20:57 
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Sito minusas toks, kad visas reguliavimas atliekamas kompo pagalba. O laptopa tasytis kiekviena karta i pieva einant nera labai patogu.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 08 Kov 2010 21:01 
Mo
Mo

Airazz, gal nepastebejai, bet as numeciau linka 4 kanalu , o ne 6

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 08 Kov 2010 21:13 
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Aj jo, sitas isvis neprogramuojamas niekaip. Bent servo mechanizmu galiniu tasku nustatymas tai tikrai praverstu. Ir eksponentes.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 08 Kov 2010 21:18 
Mo
Mo

ebay hk modeliu nera visai, tik ten kur linkus davet, taigi klausimas butu kuris is siu geresnis?
ar sis 6 kanalu http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... 8Mode_2%29

ar sis 4 kanalu http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 8Mode_1%29

ar jau tada ieskot kazka tokio? http://cgi.ebay.com/WFLY-FT06-C-transmi ... 4ced6b4488

Kaip jau rasete kaip suprantu tam 6 ch reikia viska reguliuoti per pc, o tam 4 ne. Mano klausimas butu ar tas pc reguliavimas tai kaip jis vyksta? Ikisi laida i pc, o tada jau tik gali nustatineti kuris ch ka daro ar kaip? O kaip tada tas 4 ch veikia?

Dar vienas svarbus klausimas, kiek apytikriai kainuoja siuntimas i lietuva is HK eparduotuves? Prisiregistravau ten, bet man kazkaip pasto islaidu i lietuva neparode, o tik siustuvo kaina.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 08 Kov 2010 21:28 
Mo
Mo

Cia klausei del tu pristatymo kainu: http://tinyurl.com/ydf7kjo (ten virsuj sali gali parinkti)

Del tu siustuvu, as norejau imti 6ch bet nesiojamo komp. neturiu ir betkur nesureguliuosi. Tas W-Fly yra "megahercinis" (Mhz) ir jam reikia kristalu ir maziau traukia.
Dar klausei del PC reguliavimo, kiek skaiciau tai reikia ten isirasyti spec. programa, USB draiverius ir dar kazka padaryti...

P.S. jei dedi nuorodas tai dek jas per cia http://tinyurl.com/ , nes forume kazkas persiknise ir rodo tik ju pradzia

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 08 Kov 2010 22:03 
Mo
Mo

Nezinojau del nuorodu, atsiprasau. O man dar klausimas yra del to pc reguliavimo, tik nezinau kaip tiksliai ji isdestyti, pabandysiu paklausti mazdaug taip: Pasigaminu modeli, sudedu iranga, tada pasijungiu ta siustuva i pc ir susirandu kanalus kas ka valdys, tada jau tik siustuvo reiks lauke ar as netaip supratau? Tai cia jau butu viskas? ar tas pc reguliavimas turi zymiai platesne reiksme ir galimybes?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 08 Kov 2010 22:34 
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Platesne reiksme turi. Jei sujungsi viska, tai veiks ir be papildomo reguliavimo. Kompo reikia, jei nori keisti servu atsilenkimo kampus, lenkimosi kreives, miksuoti du kanalus i viena (pvz. jei modelyje uodega yra V formos, o ne apverstos T). Apie sita http://bit.ly/9hAk6l girdejau geru atsiliepimu. Brangiau aisku kainuoja, bet uzteks ilgam. Ten apacioje yra nuorodos dvi i Related Products (modulis + vienas arba du imtuvai), is ju viena turi issirinkti, nes pats siustuvas be modulio.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 22 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Sargybinis ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume