Sveiki visi "podvodnikai"
Taigi va, esu kaip ir povandeniniu laiveliu fanatikas. Tik kadangi rankos ne ten isaugo, tai juos greiciau nusiperku nei gaminuosi pats. Nes kai viena pats pasigaminau tai ir palaidojau Vistycio ezere. Paskutinis modeliukas kuri isigijau tai populiarusis Neptune SB-1. Viskas butu kaip ir nuostabu, jei ne tolimas atstumas iki svajones issipildymo. Va cia ir kyla begales klausimu kuriems reikia sprendimu. O mano galva panasu kad nera pilnai issivysciusi jog tuos sprendimus pati surastu.
1. Gryztant prie temos,- antenos... Turiu 35Mhz groupneri ir 40Mhz Multiplexa. Na cia jau skirtumas nebaisiai didelis. Kamera kuria imontavau i vidu,- 2.4Ghz. Jei laivas dar kazkiek nardo, tai kamera savaime suprantama netransliuoja nieko. Sprendimas? Mastau apie kokiu 7m ilgio laida su antenele kaip pluduras besivelkantis paskui laiva. Pliusu matau tame begales; visada matysiu kur randasi laivelis, bedai atsitikus galesiu ji issitraukti, ir be abejones galesiu megautis povandeniniais vaizdais per savo i-glasus. Klausimas,- koks turi buti kabelis? Koaxalinis? Keliu ohmu? Ar uztenka paprasto laido?
2. Jei jau ryztuosi "uodegai", tai gal vertetu tada ir imtuvo antena virs vandens iskelti? Nes jei jau taip pasielgus, laivas manau jau galetu nardyti ir uz keliu simtu metru, nei kaip dabartineje situacijoje; 5m po vandeniu ir uz 25m nuo siustuvo jis jau "atsisveikina". Vel gi klausimas,- is laivo iseina du kabeliai; siustuvo ir imtuvo. Dazniai ne tik kad skirtingi, bet skirtingos ir signalu strukturos. O vis gi, kas turi praktikos, kaip tokiu atveju su trikdziais? Ir vel gi, suprantama jog 35Mhz kuo ilgesnis laidas tuo labiau i sveikata. 8m laido jau gautusi 1:1. Bet kaip tie ilgiai elgiasi po vandeniu? Vanduo keistas padaras, radio bangos po juo elgiasi visai kitaip nei ore...
Jei mano sapaliojimus perskaitys koks Guru ir ras pora minuciu atsakymui, garantuotas Alus i namus!