Kad jau apie laivu kopijas prasnekom- viesejau LT ir uzsukau pas savo buvusi laivu modeliavimo mokytoja, Henrika Malisauska. Atradau savo pries 30 metu gaminta ~50cm ilgio kopija
Man tada buvo 8 metai kai ja pagaminau ir su ta kopija savo klasej buvau pastoviai pirmas varzybose, bet kuom labiausiai didziavausi- geriausi skales vertinimo taskai ne tik savo amziaus grupeje, bet ir iki paaugliu
Tas laivas vis dar droziamas vaiku varzybose, tai jau nebeturi ir tos isvaizdos, bet va, 30 metu praejo, o vis dar plaukia:
Ir dar vienas perliukas, kurio taip ir neuzbaigiau... Prasidejo paauglyste, sk8boarding, mergos, uzsikabliavau ant FSR lenktyniu, tai taip ir paliko ant lentynos. O turejo cia buti super druper skale kokios dar svietas nemate
Tas laivas Kastycio vardu dar buvo Klaipedos uoste paruostas metalo lauzui, ir as buciau vares i dokus daryti tukstancius fotkiu, kad atkartociau skale iki paskutines kniedes, bet taip ir nenuvariau. Tas laivas yra didysis buksyras ir gelbejimo laivas- as ten buciau su dumais is kamino padares, sirenos, visos sviesos, vandens patrankos veikiancios ir sukiojamos, pilna kopija kapitono tiltelio viduje, pakeliami inkarai ir t.t. Buvau pasiryzes neskubant krapstytis 2 metus kaip minimum, nes modelio dydis yra 1.2m ilgio ir prie tokio dydzio galima labai detaliai viska isdirbti. Kaskart kai uzsuku pas mokytoja jis man sako, kad vezciaus ta laiva pas save ir uzbaigciau, bet as pats puikiai zinau, kad tam neturesiu laiko...