Turbut laikas nustot partizanaut ir paviesint niekinga progresa, kuri siuo metu pavyko pasiekti. Taigi:
atvyko 11x5 karboniniai propai is rctaimerio, kokybe - so so..., poros galiukai pasilaupe, ziuresim kaip balansuosis.
atvyko laikikliai su damperiais is goodluckbuy:
Amortizuojantys laikikliai 2.jpg [ 18.84 KiB | Peržiūrėta 2411 kartus(ų) ]
Guma minksta, turetu neblogai amortizuoti. Sumoviau laikiklius ant koju skersiniu, pjausiu aikstele akumui ir gal dar kam nors tvirtinti, reikia apgalvoti konfiguracija.
Amortizuojantys laikikliai.jpg [ 37.83 KiB | Peržiūrėta 2411 kartus(ų) ]
Toliau islindo tokia idomybe, tiksliau neapsiziurejimas - kadangi darau x konfiguracija ir taikau, kad kojos stovetu isilgai skrydzio asies, virsutineje ploksteje esancios skyles nebetinka FC tvirtinimui. Nusprendziau padaryti papildoma aikstele ant kurios jau tvirtinsiu kontroleri norima kryptimi.
Blynas 1.jpg [ 35.71 KiB | Peržiūrėta 2411 kartus(ų) ]
Bedrozinejant ir bekonstruojant atejo i galva mintis pasodinti ta blyna ant amortizatoriu. Kadangi savo laiku esu isardes kruva CD-Romu, buvau prisirinkes sauja guminiu damperiu, nutariau juos panaudoti.
Blynas su damperiais 2.jpg [23.01 KiB]
Atsisiųsta 560 kartus(ų)
Blynas su damperiais.jpg [ 26.45 KiB | Peržiūrėta 2411 kartus(ų) ]
sumontavus gavos tikrai neblogai, blynas kabo grynai ant gumu
Blynas su damperiais 3.jpg [ 37.75 KiB | Peržiūrėta 2411 kartus(ų) ]
Laikinai prisukau smegenis
Smegenys vietoje.jpg [39.39 KiB]
Atsisiųsta 560 kartus(ų)
Uzdejus kupola dar lieka pakankamai vietos, tai sumontuosiu dar viena aikstele virs kontrolerio ir paguldysiu ten imtuva, GPS'a, gal dar gimbalo kontroleri, ar dar koki elektronikos gabala. Tik reikia pagalvot kaip ismetyt imtuvo antenas - aiksteles tai su folija, susiprojektavus butu galima isesdint ir pajungt esc maitinimus.
Kupolas.jpg [ 36.78 KiB | Peržiūrėta 2411 kartus(ų) ]
Kupolas 2.jpg [ 36.56 KiB | Peržiūrėta 2411 kartus(ų) ]
Kadangi atejo PPM encoderis pabandziau ji pajungti, prasikrusau puse dienos - neveikia, nors uzmusk - neuzsimaitina imtuvas. Eigoje radau ant encoderio aiksteles, kurias pasirodo reikejo uztrumpinti, nes per jas pasiduoda pliusas i imtuva - reiskia numatyta galimybe imtuva uzmaitinti atskirai. Uztrumpinau - imtuvas uzsimaitina, bet vis tiek neveikia (buvau pajunges 1 varikli). Galiausiai paaiskejo, kad jungiu ant tiek issikrovusi akuma, kad net esc beckui nebeuztenka itampos ir jis atsijungia, Criusas ir imtuvas sviecia nes maitinas is USB, o as vis bandau paleist varikli is tuscio akumo...
Tai va, pajungiau pakrauta akuma, paleidau Mission Planneri, viskas veikia, sensoriai reaguoja, GPS'as prisiriso, namu pozicija pasigavo. Nutariau pasiekti pilna laime ir pajungiau bluetootho moduli, sakau nafiga man ta mikro usb laida kaisiot. Moduli turejau parsisiuntes zaidimams su Arduino, ir su Arduino jis puikiai veike. Bet su Criusu - nifiga! Perverciau kruva tinklapiu, pakeiciau visus imanomus portus ir baudrate'us - nieko. Panasu, kad MP moduli randa, bet su juo nesusisneka. Itariu, kad problema paciame BT modulio konfiguravime, bet cia mano zinios ir isseko... Modulis BC-04 is electrodragon.com. Jei netycia cia uzklystu koks sita reikala ismanantis zmogus butu malonu gaut bele kokia pagalba.