Pasireikšiu ir aš

Iš karto atkreipiu dėmesį, kad tai tik mano mintys, klausimai, kuriuos uždaviau sau ir pabandžiau pats sau atsakyti. Kalbėsiu tik apie quadcopterį ir tricopterį (vadinsiu juos 'phantomu', taip kai kuriems bus aiškiau

. Octocopteriams, lėktuvams dėl tam tikrų priežasčių (variklių skaičius, konstrukcija) tai netaikoma.
Mano manymu būtų daug papraščiau, jei tiksliai apsibrėžtumėm ir kitiems paaiškintumėm kam (dėl kokių priežasčių) tos taisyklės apskritai reikalingos?
Juk taisyklės ne tam, kad apsunkint komercinius bepiločius skrydžius (išimčių išdavimus) ar skrydžius savo malonumui.
Taisyklės turi užtikrinti:1. Civilinių orlaivių, parasparnių, oro balionų ir t.t. saugumą. Žodžiu, visų, kurie tuo metu yra ore.
2. Žmonių, esančių ant žemės saugumą.
3. Svetimo turto saugumą (pastatų, automobilių, etc. sugadinimas ir t.t.).
Kitaip sakant, - skraidom tik ten, kur nekeliam pavojaus kitiems.
CAA išimčių skrydžiams nesuteiks, kol nebus užtikrintas skrydžio saugumas.
Čia kaip ir viskas aišku. Bet prasideda o jeigu...
O jeigu man reikia nufilmuot renginį vingio parke virš kelių tūkstančių silkių (t.y. susigrūdusių žmonių)?
Keliu savo phantomą ir filmuoju.
O jei phantomui esc užsilenkia?
Jis apsiverčia aukštyn papais ir kaip žoliapjovė sminga žemyn, taikydamasis į vieną (ar kelis) tuos nieko nenutuokiančius žmones apačioj. O jie galvų nepakels, nes muzika garsiai groja, šoka gražiai kas nors, ar kt. dėl ko jie ten ir atėjo. Ir jiems neužrėksi - atsargiai!
Kiek tas phantomas sveria? 1kg? 1.5? Jis gi ne guminis.
Įsivaizduok, kad tau ant galvos iš 50 metrų aukščio nukrenta bambalis alaus. Tebūnie ant galvos nepataiko, - tebūnie ant peties. Ir kaip jausmas?
O jei užkrenta 2 stikliniai buteliai alaus? (Tie patys 1.5kg su tara). Jei ant galvos - tikrai šakės. Jei ant peties - kaulų lūžiai.
Blogiausiu atveju kai paklaus už ką sėdi, - atsakysi - ai, su lėktuvėliu skraidžiau...
Kaip apsisaugot?
a) Phantomą aptraukt guma - nepraktiška, atkrenta.
b) Propų apsaugos? - nesąmonė, nepadės. ABL jau pasisakė tuo klausimu.
c) ...
Yra TIK 2 būdai apsisaugoti:
1. Neskristi
2. Lėtai kristi (be 's')
Pirmas variantas nereikalauja investicijų

Antras variantas - sumažinti kopterio (šiuo atveju phantomo) kritimo greitį iki minimumo, kad žmonėm kaulų nesulaužytų.
Kaip ir minėjo CAA, vienas iš variantų - Parašiutas. Kuris išsiskleistų automatiškai tam tikrais atvejais.
ABL'o rev2 taisyklėse yra punktas visiškai uždraust skrist virš galvų.
Su tuo sutikčiau, bet vis tiek tie, kurie skraido vingio parke per šventes, tie ir skraidys.
Tai gal geriau suteikt tokią galimybę, bet imtis papildomų saugumo priemonių?
Tsakant, - nori skraidyt ekstremaliai? O čia jau vyruti, - investuok į įrangą, nusipirk parašiutą, gauk išimtį ir skraidyk.
p.s. BŪTINA kontroliuoti taisyklių laikymąsi. BŪTINA uždėt baudas belenkokias, kad atšoktų noras rizikuot kitų gyvybėm. Ir tikrai BŪTINA pagaut bent vieną, kuris tikrai pavojingai skraido virš galvų, virš seimo, virš atominės (žodžiu ten, kur griežtai negalima skraidyt) ir nubaust pagal pilną programą informuojant visuomenę (pakazuxa).
p.p.s. nesuprantu, kodėl virš regioninių parkų negalima skraidyt, pavojaus juk niekam nekeli.