Sveiki,
teko truputį sumažinti apsukas su modeliais, net nebeturiu laiko į varžybas nulėkt, na bet kiek galiu, tiek pamodeliuoju bent jau namie. Per šitą laiką užbaigiau katamaraną:
peraugęs mono klasės atstovas paruoštas gruntavimui ir dažymui, tad nelabai dar yra ką rodyt. Kol kas užstrigau ties vienu projektu - riva aquarama. Šiaip apie jį nieko nežinojau, jei ne draugas, kuris lydosi nuo šito katerio ir apgailestauja, kad negyvena prie didelio vandens tvenkinio...Tai kol jis galvoja kaip čia nusipirkt tikrą ir kur juo plaukiot, aš nutariau jam padaryt modelį gimtadienio proga
modelis ~90cm ir formos jo tikrai tokios rrrr
visi šitie mūsų gaminami performance boats (mono, cat'ai ir panašiai) greiti, bet tokie truputį be dvasios, o šitas turi savo charakterį jau nuo pat pradžių
taigi gamybos pradžia. Braižom detales ir pjaustom:
Klijuojam griaučius (teko pavargt su nosim, nes arba lūždavo lenkiamos juostelės, arba išsiskirdavo - kol pilnai nesubintavau, nieko nesigavo
):
man visada gražiai atrodo šita dengimo stadija
:
padengta, jau įgauna formas:
artėjam link finišo, prasideda dengimas raudonmedžiu:
prisiskaičiau apie dengimą raudonmedžiu, truputį buvau supanikavęs, kai vienas veikėjas pasakė, kad jam gaunasi 3-4 lenteles priklijuot per dieną
na bet jam turbūt dėl laiko stokos, nes man einasi visai neblogai - fotkėse matomas trijų valandų darbas. Tiesa darbas nėra labai lėtas, tačiau varginantis tikrai - kiekvieną lentelę prispausti rankomis, taip, kad nepakiltų nuo paviršiaus ir dar laikyti, kad būtų pilnai prisispaudusi prie jau priklijuotos lentelės nėra labai įdomu. Iš pradžių nieko, tačiau po poros valandų jau skauda pirštus....na nieko, su pertraukėlėm pabaigsiu. Turiu laiko iki naujų metų
Truputį skauda galvą dėl visų pribumbasų (žibintų, turėklų, priekinio stiklo rėmo, ventiliacinių angų) - galima eit paprastu keliu ir nusipirkt. Palaukt mėnesį ir gavus sustatyt. Tačiau taip neįdomu, įdomiau būtų pačiam padaryt....tik vat klausimas - kur gaut bronzos juostelių/žiedelių už normalią kainą, kad nebūtų gaila eksperimentuot ir gadint? Aišku originalas yra su chromuotu paviršium, tačiau niekaip neprisiruošiu sesers pažįstamų paklaust kiek chromavimas kainuoja - tada būtų galima bandyt viską iš vario gamint...ai kaip nors, kol kas einu pirštų pailsint.
P.S.: blin pastoviai painiojuosi su tais paveiksliukais. Kokį dydį reikia rinktis, kad normaliai galima būtų matyt iškart forume (kaip aukštesniuose postuose)?