Sveiki,
pagalvojau, kad verta sukurti temą, kurioje galėtume pasidalinti sklandymo antvėjyje ar šiaip termikais turtingomis vietomis.
Man asmeniškai jau atsibodo vienam skraidyt, norisi kompanijos.
Taigi, pradedu: 1. Netonių šlaitas. Tinka pučiant pietryčių, pietų-pietryčių vėjui. Pučiant "teisingam" vėjui mažai turbulencinių srovių, dažni termikai. Geras matomumas, graži panorama. Man asmeniškai smagiausia sklandymo vieta Pakaunėje. Dažnai erdve tenka dalintis su parasparniais, bet tai tik prideda smagumo.
2. Virbaliūnų šlaitas. Tinka pučiant pietvakarių vėjui. Šioje vietoje skraidžiau tik porą kartų, nes žemė tapo privati. Nors savininkas ir leido skraidyti su modeliais, bet man ne itin malonu sukiotis kažkieno kieme. Nusileidimui šiek tiek trukdo eletros linija, bet nieko rimto :)
3. Gineitų šlaitas. Tinka pučiant pietvakarių vėjui. Labai jauki vietelė, ypač norint pabūti vienam. Kairėje šlaito pusėje apleista sodyba, dešinėje gyvena normalūs žmonės. Tiesa, šlaitas kiek nelygus, būna turbulencijų, tačiau dažnai ateina termikai.
4. "Vilijampolės fortas". Nevisai tikslu tą kalnelį vadinti fortu, veikiau šiaip įtvirtinimas. Be medžių ir kitokių kliūčių, tinka pasklandyti esant: a) Pietryčių-pietų vėjui. Tik vienas krūmas auga šioje šlaito pusėje ir prikuria niekšiškai daug oro sukūrių :) b) Rytų-šiaurryčių vėjui. c) Vakarų (dėl šito nesu tikras - nebandžiau, o vakarinė šlaito pusė žemiausia.) Visi forto (įtvirtinimo) šlaitai gan siauri, tenka daug manevruoti ir dirbti norint išlaikyti aukštį. Ši sklandymo vieta - naujausias mano atradimas, tad daugiau pastebėjimų neturiu.
Kol kas tiek. Būtų smagu jei ir jūs pasidalintumėte "skraidavietėmis".
|